Aqua Carpatica tulbura apele

UPDATE 9 mai: CNA confirma ca AQUA Carpatica ramane cea mai pura apa minerala carbogazoasa din lume, iar AQUA Carpatica plata are cel mai scazut continut de nitrati din Romania. Acestea fiind spuse, spoturile pot fi din nou difuzate.
Gasiti aici

Scriam in decembrie 2010:

E greu sa patrunzi pe piata apelor minerale, mai ales cand legea este facuta de cativa jucatori grei, branduri puternice bine pozitionate, cu vechime si experienta. Cu toate acestea, Valvis Holding a lansat pe piata Aqua Carpatica, singura apa minerala din lume fara nitrati.

AQUA Carpatica in Decembrie 2010

Asa cum era de asteptat, aparitia spotului prin care Aqua Carpatica se promova ca fiind cea mai pura apa minerala din lume a creat o serie de controverse in randul anumitor producatori de apa minerala. Spotul si modul sau de promovare pe posturile de televiziune au fost reclamate de catre acestia la Consiliul National al Audiovizualului (CNA), solicitandu-se suspendarea difuzarii.

Astfel, conform hotararii CNA din data de 7 decembrie 2010, spotul publicitar pentru Aqua Carpatica va fi completat, in sensul ca la afirmatia singura apa minerala din lume fara nitrati va fi adaugata caracteristica apei: “carbogazoasa”. Asa ca Aqua Carpatica va fi marketata ca: singura apa minerala carbogazoasa din lume fara nitrati.

AQUA Carpatica in Martie 2012

Aqua Carpatica a demarat in data de 16 martie o campanie de strangere de semanturi derulata cu precadere in mediul online pentru modificarea legislatiei cu privire la etichetarea apelor minerale imbuteliate, sub sloganul: Stiti cati nitrati are apa pe care o beti? Proiectul are ca scop obligatia tuturor celor care imbuteliaza ape minerale sa inscriptioneze pe eticheta concentratia de nitrati pe care apa minerala o contine.

AQUA Carpatica in Aprilie 2012

Joi 26 aprilie CNA a interzis spoturile AQUA Carpatica:

Spoturile publicitare Aqua Carpatica ce contin afirmatiile „apa cu cel mai scazut continut de nitrati” şi „singura apa minerala carbogazoasa din lume, fara nitrati” au fost interzise de la difuzarea pe posturile TV, printr-o decizie luata joi de Consiliul National al Audiovizualului (CNA).

Vorbim aici de acelasi spot care in decembrie 2010 era confirmat si acceptat de CNA. Mai pe scurt si pe intelesul tuturor, timp de un an si jumatate spotul a fost bun, dar de cand cu Legea Apei … a inceput sa deranjeze.

Aici gasiti .

In loc de concluzii:

Cativa oameni pe care poti sa-i numeri pe degetele de la o mana s-au grabit si in 2010 dar si acum sa arunce cu pietre, contestand reclamele si sloganurile AQUA Carpatica. In timpul acesta, peste 50.000 de oameni au semnat petitia pe Legea Apei.

In timp ce rafturile unicului supermarket din Piatra Neamt sunt pline ochi cu baxuri ale altor branduri cunoscute, la raionul dedicat Aqua Carpatica am fost intampinat de mesajul din poza.

5 comments to Aqua Carpatica tulbura apele

 • Ardeleanca

  Correct me if I’m wrong:
  Deci celor de la Aqua Carpatica le-a interzis CNA un spot care fusese in prealabil acceptat? Mi se pare mie sau CNA se contrazice singur?

 • @Ardeleanca Da, asa este. Vom reproduce, mai jos, o parte a comunicatului nostru de presa, pentru mai multe lamuriri:

  „Inainte de toate vrem sa facem cunoscut faptul ca, desi eram parte invinuita, analiza spoturilor noastre a fost facuta in lipsa, fiind astfel privati de dreptul de a ne sustine in plen punctele de vedere in privinta acuzelor aduse de catre Patronatul Apelor Minerale APEMIN.

  Spotul la apa minerala carbogazoasa AQUA Carpatica prin care afirmam ca este “cea mai pura apa minerala carbogazoasa din lume” a fost analizat si validat de catre CNA in decembrie 2010. Din comunicatul de presa care a circulat pe fuxurile de informare, se pare ca noua decizie s-a luat in urma prezentarii unor noi probe admise ca argumente hotaritoare furnizate de un angajat al Societatii Nationale a Apelor Minerale (SNAM), societate care functioneaza ca agent comercial intermediar, furnizor de apa concesionata catre Borsec, Dorna, Perla Harghitei, etc. Este evident faptul ca SNAM nu este un organism independent, neutru si echidistant al statului, ci un competitor direct al AQUA Carpatica, care apara in mod vadit interesele concurentei.

  Nu am primit o decizie oficiala de la CNA, care sa ne interzica difuzarea spoturilor, exista doar un comunicat de presa care nu are caracter oficial, ci doar informativ, in concluzie am depus la CNA o cerere de reanalizare a cazului la care sa participam si noi si sa avem posibilitatea de a ne exprima punctul de vedere, cu argumente solide si valide – nu asa cum s-a intimplat in sedinta din 26.04.2012.

  Pana cand cineva va demonstra ca exista o alta apa cu mai putini nitrati decat apele AQUA Carpatica, garantam consumatorilor nostri puritatea apelor noastre si ne pastram libertatea constitutionala de a comunica acest lucru, adica adevarul catre consumatorii nostri. Vom inceta sa mai trasmitem aceste mesaje doar in momentul in care vom avea probe clare conform legislatiei in vigoare.

  Observam ca in continuare multi operatorii din industria apelor minerale nu declara valorile continutului de nitrati pe etichetele produselor lor, nitrati ce ar arata in mod clar gradul de poluare al izvoarelor lor si gasesc metode colaterale de a orchestra o contraofensiva lipsita de transparenta si fara ca noi, cei incriminati, sa avem posibilitatea de a ne apara.

  Consideram ca demersul nostru spre transparenta prin campania de adunare de semnaturi pentru schimbarea cadrului legislativ pe Legea Apei este perceput ca un pericol pentru toti cei care au de ascuns ceva.”

 • Bai da astia sunt tampiti!
  Avem in sange reactiile intarziate si descoperirile dupa secole? O tampenie!

 • Ursu

  Reclama voastra cu copii este GENIALA dar… doar pentru parinti!
  Asta pentru ca piticania mea a varsat apa pe masa ca sa bea si ea la fel ca, copii de la televizor.
  Asa ca… eu am cenzurat-o 🙂 inaintea CNA!

 • Emi

  @AQUA Carpatica
  Welcome to Romania.. (cred ca urarea mea, spune tot)

Leave a Reply