Inspirati de placerile bucatariei de conac, cei de la Scandia Sibiu se straduiesc sa ne puna pe masa tot ce e mai bun. Produsele Scandia sunt preparate cu dichis, din cele mai bune ingrediente folosite cu pricepere, sau ma rog, asta am inteles eu din ultima lor reclama.
Pentru ca este plina de arhaisme si regionalisme si poate unii dintre voi nu ati inteles unele expresii, atasez mai jos textul reclamei pate Scandia Sibiu din ficat de gasca:
Cepe maruntite si aurite, unt infierbantat, ii dam si usturoi tanar. Calim inauntru ficatorul cel proaspat si-l paturim bine cu bulgari de sare, piper si cimbrisor. Totul se stropeste cu vin rosu parfumat. Rumineala o imbracam in smantanica si o zdrobim bine de tot. Dupa ce s-a patruns de gust pateul e numai bun de intins pe paine.
Nu ma dau in vant dupa o asemenea exprimare, dar trebuie sa va marturisesc ca din punct de vedere vizual, aceasta reclama m-a cucerit si m-a facut sa cumpar produsul. Dezamagirea am avut-o acasa cand am citit eticheta si am vazut cat de natural este acest produs.
Ficat de gasca (24%), ulei vegetal nehidrogenat, apa, carna de gasca, grasime de gasca, proteina vegetala din soia, sare iodata, zahar, ceapa, amidon din grau, stabilizatori: polifosfati, condimente, extract de condimente, mustar, sirop de glucoza, emulgatori: esteri glicerolici ai acidului citric, acsorbat de sodiu, potentiator de aroma: monoglutamat de sodiu, colorant:carmin, conservant: nutrit de sodiu. Contine: proteina vegetala din soia, gluten, mustar.
Dupa cum se vede si in poza, daca comparam ingredientele enumerate de actorul Serban Ionescu in reclama, cu ingredientele de pe eticheta de pate Scandia putem observa cu usurinta ca nu prea sunt aceleasi. Maestre, cand pregateati pateul in spotul tv, ati uitat sa puneti polifosfati, nitriti si monoglutamat de sodiu. Ma rog, chestie de gust.
Măcar e bine că scrie. Sunt unele produse pe care nici nu sunt menţionate ingredientele chimice!
Si crezi ca scrie tot? Sigur mai contine si alte minunatii nescrise pe eticheta.
suna delicios!
Bine zis, macar e ..bine ca scrie..se poate si mai rau.
Acel pateu, din reclama, se prepara pe vremuri.
Intre timp, a fost „imbunatatit” cu ingrediente moderne. Ceea ce nu presupune deloc un lucru bun
Pe mine ma scoate din sarite ca toarna vin in pate si apoi il da copiilor. Dar, ma rog, poate pe vremea aia se dadea vin la copii, poate si o tuica sa mearga pateul mai bine.
Bravo Laura.
da ce ca nu inteleg… vinul taie din greata! ca ficatul e gras:D copii n-are voie suc de struguri? hahaha
pff..nici un pate de pe rafturile din supermarket nu e bun, nici alea vegetale.
DAR undeva intr-un coltisor al raionului era o gramajoara de cateva cutiute de forma usor conica… pate Tulip…facut in Danemarca…e mai scump dar daca citesti ingredientele se vede clar diferenta: ficat de porc (45%),grasime de porc,sare,ceapa pudra,proteina hidrolizata din grau,sirop de glucoza, amidon nemodificat din porumb,zahar, condimente,conservant(nitrit de sodiu).
…facut de danezi…romanii nu pot face…
Da, eu de fiecare data cand vad reclama imi lasa apa in gura. De fiecare data am zis sa-mi iau, sa-mi iau … dar nimic deocamdata.
Dar si cand voi lua direct o folie de pate.
Daca vrei sa faci o reclama dedicata „bucatariei de conac” baremi nu-l pune sa scrie textul reclamei pe cineva ce foloseste diminutivul „ficaciori” -diminutiv in mod tipic folosit de cei cu origine „sanatoasa” (taraneasca):)
Uite că mi-ai făcut poftă de pate şi mi-am propus să fac astăzi pate de casă, aşa cum îl face nenea în video, numai ca sigur va iesi de mii de ori mai bun şi mai diferit de cel de pe piaţă – ăla e o vrăjeală de pate!
=)) N-am glumit dragul meu! Chiar am vrut sa vad cum iese si cum n-am mai mancat de mult ficat…in general incerc pe cat posibil sa evit carnea, insa mai fac si exceptii, cum a fost asta
In acest caz nu-mi ramane decat sa te felicit pentru isprava
Mulţam! Păi e mai sănătos să gătim decât să cumpărăm ceea ce fac alţii pentru a câştiga bani. Atunci când gătim o facem cu atenţie şi cu dragoste, aşa că mâncarea are un alt efect asupra noastra, si nici nu avem nevoie de asa multa.
Şi ca să gătim ceva, pentru binele nostru, cu siguranţă găsim întotdeauna timp dacă vrem cu adevarat.
Dacă ar fi după mine aş interzice tot ce există pe piaţă şi conţine aditivi, ce nu este natural şi ce are drept scop dorinţa de a face bani…dar nu e după mine
Laura, cam cat vin crezi tu ca are acest pate…de ti-ar fi teama sa-l dai copiilor?
Monoglutamat de sodiu:
1. Recunoscuta de creier.
2. Din cauza asta devii usor dependent de acest produs alimentar si esti pacalit ca produsul este mai bun decit este.
3. Faci burta mare si bagi bani in buzunar patronului Scandia.
4. In timp te imbolnavesti de diferite boli.
5. Esti ingnorant sau informat ?
[…] încep cu povestea acestui articol. Ieri am ajuns pe un blog unde se discută despre reclame la un articol cu informaţii foarte importante pentru sănătatea noastră în ceea ce priveşte ce […]
[…] tot m-am dus fixat pe pate am luat pana la urma un pate Ardealul, ca pate de la Scandia Sibiu nu mai mananc de cand am vazut polifosfatii de pe […]