Cea mai buna camera foto compacta

Simt nevoia de ceva timp sa-mi schimb camera foto, am mai scris despre asta si chiar am cochetat cu ideea de a-mi lua un Fuji Finepix HS20. Din pacate mereu au intervenit alte prioritati … pana cand nu l-am mai gasit nicaieri. Au aparut in schimb HS25 si HS30 care nu au aproape nimic in plus, insa pretul e mai mare.

Ca sa nu ma lungesc prea mult, in ultimul an am citit tot ce-am gasit pe international despre D-SLRuri, camerele compacte sau bridge. Usor usor  am renuntat la ideea de a-mi lua un D-SLR pentru ca degeaba iti cumperi aparatul daca nu-ti iei obiective si filtre de calitate, iar astea costa enorm.

Pretendentele la titlul pentru cea mai buna camera foto compacta au fost:

Nikon COOLPIX P510 16 MP, zoom optic 42x

Canon PowerShot SX40HS , 12 MP, zoom optic 35x

Olympus SP-820UZ , 14 MP, zoom optic 40x

Fuji FinePix HS30EXR , 16 MP, zoom optic 30x

Sony DSC-HX200V , 18 MP, zoom optic 30x

Am avut in vedere ca pretul sa nu depaseasca 2.000 ron, sa filmeze Full HD, zoom optic mare, stabilizator de imagine performant care sa faca fata cu brio la pozele facute in miscare sau atunci cand filmez cu zoom maxim. Sensibilitate ISO mare, sa nu am probleme cu pozele facute in interior, seara sau in lumina slaba.

Pana acum Sony DSC-HX200V conduce in topul personal, urmata de Fuji FinePix HS30EXR. Problema e ca trebuie sa cumpar doar una si nu sunt hotarat, asa incat am zis sa apelez la cei care ma citesc. Nu ma indoiesc de faptul ca foarte multi dintre voi aveti acasa aparate foto profesionale si  poate se gaseste vreun fotograf care sa ma scoata din impas. Si asta cat mai repede, pana  pe 23 noiembrie, ca vine Black Friday peste noi.

Am sa pun mai jos un filmulet cu Sony DSC-HX200V si vreau sa-mi spuneti daca merita cumparat sau ar trebui sa iau in calcul si alte variante.

Batalia finala se da intre Fuji si Sony.

Fuji Sony

11 comments to Cea mai buna camera foto compacta

Leave a Reply