Domeniile Samburesti – vinuri de poveste

Nu mai este nici un secret pentru nimeni ca toate brandurile prezente in online au specialisti Social Media care se ocupa de administrarea conturilor din retelele de socializare si care monitorizeaza atent tot ce se scrie despre acestea pe internet. Sau asa ar trebui sa fie, pentru ca unii isi fac treaba ca niste profesionisti, altii mai au de invatat.

Saptamana trecuta am scris un articol in care va spuneam ca nu beau bere, dar stiu in schimb sa apreciez un pahar de vin bun. Scriam acolo ca mi-as fi dorit sa testez noul Ciuc Radler cu lamaie dar din pacate nu am primit si nici nu am gasit de cumparat.

Citindu-mi articolul si descoperindu-mi pasiunea pentru vinuri, cei de la Domeniile Samburesti mi-au trimis cateva sticle de vin pentru degustare.

Chardonnay Domeniile Samburesti 2010

Un vin echilibrat, vanilat, fin, cu aroma discreta. Cu toate ca Chardonnay-ul este sec prin excelenta, are ceva romantic, este elegant, rafinat, suav si tandru. Chardonnay de Samburesti prin culoarea vesela si luminoasa galben-aurie devine memorabil datorita aromei tandre si discrete a vaniliei si te face sa visezi la miresma florilor de pomi fructiferi, pere si migdale.

Merlot Domeniile Samburesti 2010

Merlot-ul de Samburesti are un gust rotund, catifelat, sensibil, chiar feminin as spune, etaland arome foarte intense de prune, afine si ciocolata care ii dau o personalitate aparte.

Un vin complex, intens si echilibrat, cu taninuri bine integrate si aciditate vioaie, cu o evolutie impunatoare si un final lung, intens.

Cabernet Sauvignon – Chateau Valvis 2002

Cabernet Sauvignon Chateau Valvis este un vin bine structurat, robust, ferm, majestuos. Are culoarea vinului matur, rosu-rubiniu cu nuante ciresii. Printr-o imbinare fascinanta se simt arome discrete de afine, prune uscate, smochine, ciocolata si tutun.
Are un parfum dur, pietros, de salbaticiune nobila dar si de lichen inflorit.

Multumirile mele merg catre echipa de la Valvis Holding care monitorizeaza atent mediul online si desigur Yannis Jean Valvis.

Update 11 Mai 2012:

Dupa trei ani de prezenta pe piata din Romania, vinurile de la Domeniile Samburesti isi dovedesc valoarea si pe piata internationala. Produs suta la suta romanesc, Domeniile Samburesti isi revendica locul cuvenit in randul vinurilor lumii si este rasplatit pe masura.

La editia de anul acesta din Aprilie a celui mai renumit targ de vinuri de la Beijing, “Wine China 2012” (China International Wine & Spirit Competition) Samburesti a demonstrat ca adevaratele vinuri rosii se afla aici, cucerind , fiind singurele vinuri romanesti premiate in aceasta competitie.

Medaliile cucerite de vinurile Samburesti la Beijing:

Cabernet Sauvignon 2009 de Chateau Valvis a primit medalia de aur la categoria vinuri rosii, in timp ce Chateau Valvis – Merlot 2010 a castigat argint. Vinurile de Domeniile Samburesti au fost rasplatite cu trei medalii de bronz, pentru Cabernet Sauvignon 2010, Merlot 2010 si Chardonnay 2011.

15 comments to Domeniile Samburesti – vinuri de poveste

  • 😀 se pare ca esti un specialist in vinuri, eu nu mi-as fi gasit probabil cuvintele sa descriu un vin, bauturile alcoolice nu prea intra in aria mea de interes primordial.

  • Ardeleanca

    Am sa-ti trimit o sticla de palinca de Zalau, sunt curioasa ce o sa scrii despre ea :))
    Chiar imi place cum ai vorbit despre vinuri, se vede ca ai ceva experienta. Mi-a placut descrierea de la Chardonnay si m-ai facut curioasa, de aceea l-am pus pe lista de cumparaturi.

  • alex22

    Salut. Mă bucur că ţi-am descoperit blogul. Şi eu sunt tot din Piatra Neamţ. Poate pe viitor mai găsim câţiva bloggeri şi punem de-un blogmeet. Baftă în continuare. :)

    • Reclame Tv

      Multumesc de vizita.
      In blogroll la mine o sa gasesti o lista cu bloggeri din Piatra Neamt, poate te intereseaza :)

  • Iti multumim tare mult pentru aprecieri! Si mai ales pentru descrierile minunate :) Sa le savurezi in continuare cu placere!

    • Reclame Tv

      Va multumesc inca o data, a fost o onoare pentru mine.
      Cabernet Sauvignon – Chateau Valvis este vinul numarul 1 in clasamentul meu personal :)

  • Ardeleanca

    L-am trimis pe barbata-miu sa cumpere o sticla de Cabernet Sauvignon Chateau Valvis, vinul ala cu eticheta vintage de spuneai tu ca este no. 1 in preferintele tale, asa eram curioasa cum este. A cautat saracul in tot Jiboul si pana la urma a venit cu o sticla de Cabernet Sauvignon tot de la Domeniile Samburesti dar are altfel eticheta, nu este ca cel pe care l-ai descris tu.

    Ce sa spun, mie personal mi s-a parut cam tare, am fost nevoita sa-l beau cu apa, sotului i-a placut. Sambata mergem in Cluj, poate gasim acolo :)

    • Reclame Tv

      Din cate stiu eu Cabernet Sauvignon – Chateau Valvis se distribuie doar in sistem HORECA (hoteluri, restaurante şi de catering), nu-l gasesti la raft in magazine.
      Vinul de care spui tu inca nu l-am incercat dar este pe lista de prioritati :)

  • Ursu

    Nu ai pierdut nimic cu Ciuc Radler!
    Este un „ceva” jalnic plin de chimicale.
    In principiu, si-au batut joc si de bere si de lamaie (oricum NU are lamaie).
    Ideea care sta la baza bauturilor astora e destul de simpla.
    Avem niste (loturi) resturi de bere care ar trebui aruncate! Ce facem cu ele?
    Pai punem chimicale cu gust de lamaie + marketing ca e „cool” si fraierii cumpara. Problem solved!
    La fel e si la whiskey de unde s-au inspirat!
    Avem single malt – cel mai bun, dar scump!
    Blended – de la bun la prost (depunde cate tipuri de whiskey de amesteca).
    Din resturile pe care nu le-ar bea nimeni se face de exemplu Baileys – doar 17% alcool plus o multime de chimicale (arome, agenti de ingrosare, etc).
    Marketat pentru femei, e mai scump ca un blended bun!
    Another problem solved!

  • Emi

    Subscriu la ce zice Ursu. „Nu ai pierdut nimic cu Ciuc Radler”.
    Eu sunt bautor de bere, (doresc sa ma las, ca burtoiu meu arata deja nasol pentru varsta mea), dar cu toate astea, pot sa ma declar putin expert in bere si ..iti zic cu mana pe suflet – Ciuc Radler ..nici macar pt femei nu e.

    In fine, o sa critit mai mult, cand o sa postezi reclama lor. (sau poate ai scris deja si n-am vazut eu).

    Insa, mi-am facut curaj sa beau apa Aqua Carpatica. Sunt deja la a 2-a sticla de 2litri.
    La chioscul de jos, am gasit numai apa plata (Oligominerala – nu stiu ce e asta)
    Momentan imi place. Imi beau cei 2 litri pe zi. Nu este scumpa – sau mai scumpa decat ce beam de obicei (doar 3 lei/2 litri), insa sticla e dementiala.
    Imi place ca e patrata :)

    (sa se abtina cei care vor insinua ca ma „imbat cu apa rece” :) )

    • Reclame Tv

      Ciuc Radler nu am gasit nicaieri in Piatra Neamt.
      AQUA Carpatica plata la 2 litri in Kaufland este 2,45 ron, iar cea minerala carbogazoasa la 1,5 l este 1,8 ron. Preturile difera de la un magazin la altul in functie de adaosul comercial. Normal ca la un chiosc Non Stop sa fie putin mai scumpa :)

      • Emi

        Pai io nu m-am plans de pret. Ci dincontra, mi s-a parut un pret bun.
        Raportul de „chestii” din apa vs pret, mi s-a parut mai ok la Aqua Carpatica decat la ce beam dinainte.

        Si am facut si un test. (Cu Aqua Carpatica inca nu am facut testul asta dar promit ca il fac si iti spun)

        Am luat mai multe variante de apa si am pus in pahare, doar pe jumatate.
        Si le-am lasat peste noapte.
        Pana mai recent, beam numai Tusnad Verde. Era dulce la gust, beam multa, imi placea.

        Insa, culmea – dimineata paharul cu Tusnad Verde era cel mai murdar.
        Iar la o apa, era mai putin murdar.
        O sa fac si cu Aqua Carpatica si o sa iti spun.
        Insa nu stiu care sunt variantele de apa de la Aqua, ca sa iau din toate cate una sa verific.
        Pahare am destule, insa la chiosc numai Oligominerala am gasit.
        Cand o sa ajung la un Kaufland..o sa iau cate una din fiecare.
        Sa vedem, daca-s asa tari pe cat se lauda 😀
        No offense to no one!

  • Emi

    Revin cu o remarca – dupa ce am recitit ce-ai zis.
    Din pacate, chioscul nu mai e non-stop de vreo 6 luni :(((

  • Am gustat si eu un vin de Samburesti, nu mai stiu exact care era, dar intr-adevar avea ceva special! Isi merita reputatia si medaliile!

Leave a Reply to Pato Basil