Domeniile Samburesti – vinuri de poveste

Nu mai este nici un secret pentru nimeni ca toate brandurile prezente in online au specialisti Social Media care se ocupa de administrarea conturilor din retelele de socializare si care monitorizeaza atent tot ce se scrie despre acestea pe internet. Sau asa ar trebui sa fie, pentru ca unii isi fac treaba ca niste profesionisti, altii mai au de invatat.

Saptamana trecuta am scris un articol in care va spuneam ca nu beau bere, dar stiu in schimb sa apreciez un pahar de vin bun. Scriam acolo ca mi-as fi dorit sa testez noul Ciuc Radler cu lamaie dar din pacate nu am primit si nici nu am gasit de cumparat.

Citindu-mi articolul si descoperindu-mi pasiunea pentru vinuri, cei de la Domeniile Samburesti mi-au trimis cateva sticle de vin pentru degustare.

Chardonnay Domeniile Samburesti 2010

Un vin echilibrat, fin, cu aroma discreta. Cu toate ca Chardonnay-ul este sec prin excelenta, are ceva … romantic, este elegant, rafinat, suav si tandru. Chardonnay de Samburesti prin culoarea vesela si luminoasa galben-aurie devine memorabil datorita aromei tandre si discrete a vaniliei si te face sa visezi la miresma florilor de pomi fructiferi, pere si migdale.

Merlot Domeniile Samburesti 2010

Merlot-ul de Samburesti are un gust rotund, catifelat, etaland arome foarte intense de prune, afine si ciocolata care ii dau o personalitate aparte.

Un vin complex, intens si echilibrat, cu taninuri bine integrate si aciditate vioaie, cu o evolutie impunatoare si un final lung, intens.

Cabernet Sauvignon – Chateau Valvis 2002

Cabernet Sauvignon Chateau Valvis este un vin bine structurat, robust, majestuos. Are culoarea vinului matur, rosu-rubiniu cu nuante ciresii. Printr-o imbinare fascinanta se simt arome discrete de afine, prune uscate, smochine, ciocolata si tutun.
Are un parfum dur, pietros, de salbaticiune nobila dar si de lichen inflorit.

Multumirile mele merg catre echipa de la Valvis Holding care monitorizeaza atent mediul online si desigur Yannis Jean Valvis.

10 comments to Domeniile Samburesti – vinuri de poveste

  • :D se pare ca esti un specialist in vinuri, eu nu mi-as fi gasit probabil cuvintele sa descriu un vin, bauturile alcoolice nu prea intra in aria mea de interes primordial.

  • Ardeleanca

    Am sa-ti trimit o sticla de palinca de Zalau, sunt curioasa ce o sa scrii despre ea :) )
    Chiar imi place cum ai vorbit despre vinuri, se vede ca ai ceva experienta. Mi-a placut descrierea de la Chardonnay si m-ai facut curioasa, de aceea l-am pus pe lista de cumparaturi.

  • Salut. Mă bucur că ţi-am descoperit blogul. Şi eu sunt tot din Piatra Neamţ. Poate pe viitor mai găsim câţiva bloggeri şi punem de-un blogmeet. Baftă în continuare. :)

    • Reclame Tv

      Multumesc de vizita.
      In blogroll la mine o sa gasesti o lista cu bloggeri din Piatra Neamt, poate te intereseaza :)

  • Dacă tu vrei să mă adaugi şi pe mine, îţi rămân dator. Mersi :)

  • Iti multumim tare mult pentru aprecieri! Si mai ales pentru descrierile minunate :) Sa le savurezi in continuare cu placere!

    • Reclame Tv

      Va multumesc inca o data, a fost o onoare pentru mine.
      Cabernet Sauvignon – Chateau Valvis este vinul numarul 1 in clasamentul meu personal :)

  • Ardeleanca

    L-am trimis pe barbata-miu sa cumpere o sticla de Cabernet Sauvignon Chateau Valvis, vinul ala cu eticheta vintage de spuneai tu ca este no. 1 in preferintele tale, asa eram curioasa cum este. A cautat saracul in tot Jiboul si pana la urma a venit cu o sticla de Cabernet Sauvignon tot de la Domeniile Samburesti dar are altfel eticheta, nu este ca cel pe care l-ai descris tu.

    Ce sa spun, mie personal mi s-a parut cam tare, am fost nevoita sa-l beau cu apa, sotului i-a placut. Sambata mergem in Cluj, poate gasim acolo :)

    • Reclame Tv

      Din cate stiu eu Cabernet Sauvignon – Chateau Valvis se distribuie doar in sistem HORECA (hoteluri, restaurante şi de catering), nu-l gasesti la raft in magazine.
      Vinul de care spui tu inca nu l-am incercat dar este pe lista de prioritati :)

  • Ursu

    Nu ai pierdut nimic cu Ciuc Radler!
    Este un “ceva” jalnic plin de chimicale.
    In principiu, si-au batut joc si de bere si de lamaie (oricum NU are lamaie).
    Ideea care sta la baza bauturilor astora e destul de simpla.
    Avem niste (loturi) resturi de bere care ar trebui aruncate! Ce facem cu ele?
    Pai punem chimicale cu gust de lamaie + marketing ca e “cool” si fraierii cumpara. Problem solved!
    La fel e si la whiskey de unde s-au inspirat!
    Avem single malt – cel mai bun, dar scump!
    Blended – de la bun la prost (depunde cate tipuri de whiskey de amesteca).
    Din resturile pe care nu le-ar bea nimeni se face de exemplu Baileys – doar 17% alcool plus o multime de chimicale (arome, agenti de ingrosare, etc).
    Marketat pentru femei, e mai scump ca un blended bun!
    Another problem solved!