Dupa postul Pastelui urmeaza marea ghiftuiala

Romanul nu are bani!

Si atunci cine erau cei care s-au calcat in picioare in supermarket-uri toata saptamana? Ma uitam si la stiri, peste tot in tara oamenii se imbulzeau ca nebunii pentru ultimele cumparaturi. Benzina s-a scumpit, lumea e saraca, … am vazut si asta in timp ce cautam un loc de parcare la Kaufland si nu gaseam.

Romanul e credincios!

Atat de credincios incat dupa un post de cateva saptamani simte nevoia sa recupereze tot ce-a pierdut, intr-o singura noapte. Asa se face ca romanul cel evlavios, intors de la biserica in noaptea de inviere, nu se culca pana nu da gata juma` de miel, 20-30 de sarmale, un drob, un platou de salata beuf, un cozonac, o pasca si 5 oua rosii. Toate stropite din belsug cu 5 litri de vin, un litru de palinca si 2-3 beri. Nu este gluma, astfel de oameni exista si auzim de ei la stiri. In noaptea de inviere peste 400 de bucuresteni au sunat la serviciul 112 acuzand probleme digestive.

Producatorii de medicamente au speculat la maxim lipsa de educatie alimentara a romanului si au lansat zilele acestea reclamele la Colebil, Espumisan, Triferment si Fiobilin. Mesajul: Probleme cu bila? Senzatie de greutate si preaplin dupa fiecare masa? Iei un Fiobilin si poti sa continui.

4 comments to Dupa postul Pastelui urmeaza marea ghiftuiala

  • Hristos a inviat!
    Ai perfecta dreptate in tot ceea ce spui. Mai ales la punctul unu. Totusi, la a doua parte, nu as generaliza. Crede-ma, ca putini dintre cei care au ajuns la spital au tinut post inainte. Si, daca au tinut post, nu au avut nevoie chiar de tona aia de mancare ca sa li se aplece.
    Avem mai multe defecte si pacate decat puricii de pe un caine :). Dar, tot nu sunt de acord cu generalizarea. Exista oameni care baga in ei ca spartii, dar exista si multi care, chiar daca mananca atunci, noaptea, gusta decent din bucate si se simt ok.

    Cat despre producatorii de medicamente, fraieri ai fi sa nu profite de ‘sezon’! 🙂

  • Asta-i Romania!

  • Rămășițele comunismului se văd și la generațiile tinere. Și-atunci îți dai seama că totul pornește de la educația pe care o primești în familie. Și da, Brucan a fost un optimist!

  • Asa se intampla in fiecare an si de Craciun si de Paste. Cum sa nu recupereze cand tin post si nu mananca aia si aia. Care ar fi logica postului nu?Doar nu tii post pentru suflet sau mai stiu eu ce; tii post ca sa bagi ca porcu mancare in tine imediat dupa terminarea postului. N-am inteles niciodata chestia asta si nici n-o s-o inteleg. Dar de de-astia o sa auziti mereu. Asta e, asa e romanu’

Leave a Reply