Metro Punct Piatra Neamt

Ma plimbam prin oras si privirea imi este atrasa de un mare panou publicitar. Ma apropii sa vad mai bine, da, scria METRO in curand in Piatra Neamt. Am studiat imaginile de pe panou si intr-adevar parea sa fie vorba despre acel METRO, deoarece doamna are in cos produse ARO.

Pentru cine nu stie, Piatra Neamt este un oras turistic, are partie de sky, are telegondola … ne mai lipsesc hotelurile si asfaltul de pe sosele, in rest e bine. Nu stiu de ce hypermarketurile ne-au ocolit pana acum tinand cont de faptul ca suntem un oras cu peste 100.000 de locuitori. Singurul magazin mai de Doamne-ajuta este Kaufland plasat strategic aproape de centrul orasului. Acum 2 ani a venit Billa, dar spre dezamagirea tuturor, in loc sa-si ridice magazin spatios, asa cum are peste tot, si-au gasit o locatie ingramadita intr-o fosta alimentara ceausista.

Astea fiind spuse, chiar daca era vorba despre METRO si nu de REAL sau CARREFOUR, asa cum ar fi vrut locuitorii acestui oras, tot era bine.

Ajuns acasa am deschis calculatorul si am inceput sa caut pe net despre noul magazin METRO din Piatra Neamt. Singurele discutii care faceau referire erau purtate de cativa tineri, pe un forum. Acestia fusesera la interviu pentru angajare, dar nu li se spusese nici macar locatia unde va fi amplasat METRO Piatra Neamt.

Misterul privind locatia METRO Piatra Neamt a fost elucidat. Am gasit pe net informatii proaspete si chiar m-am deplasat la fata locului. Dezamagirea a fost foarte mare, in primul rand ca nu era vorba de METRO Cash& Carry ci de METRO Punct si in al doilea rand locatia. METRO Punct Piatra Neamt, ca marime nu difera prea mult de un magazin Plus, stiu, penibil. Locatia aleasa, comuna Dumbrava, la 12 km de Piatra Neamt, langa pasarela de la Savinesti. Magazinul se adresează clienţilor revânzători şi are o suprafaţă de vânzare de 1.500 mp, cuprinzând peste 3.000 de articole alimentare şi nealimentare.
M-ar interesa sa stiu cine a facut studiul de piata, de ce au venit atat de tarziu si cine sunt clientii revanzatori.

2 comments to Metro Punct Piatra Neamt

 • Octav

  E normal sa fii dezamagit. Politica METRO este dedicata solutiilor B2B – adica acolo se duc cei care au magazine mai mici, sau care vor sa evite, din motive obiective/subiective, aglomeratia de agenti de la usile lor.

  Metro Punct este un concept dezvoltat special pentru zonele cu „mai putin interes” – acolo unde afacerea poate avea profit, dar unde nu e justificata ridicarea mastodontului Metro Cash & Carry.
  Sa nu ne bucuram totusi si sa credem ca economia Piatra Neamtului si a zonelor adiacente este in crestere pentru ca Metro a investit aici. Daca imi amintesc bine, istoria acestui Metro Punct a inceput cam acum 3 ani, cand baietii de la MITSUBISHI au construit ceea ce vroiau sa devina un showroom auto si un service pentru celebra marca. Planurile le-au fost date peste cap de aceasta „criza” de care ne-am saturat cu totii – investitia fiind la momentul acela finalizata (tot ce mai trebuia era partea de populare a spatiului cu tot ce inseamna asta – mobilier, masini, oameni, birouri, hartii etc etc).
  Va reamintesc ca, atat Mitsubishi, cat si Metro sunt dezvoltate in Romania de un domn pe care il cheama
  Ion Tiriac.
  Omu’ s-a gandit bine (sau mai bine zis a dat dispozitie ca directorii si directorasii lui de la investitii sa se gandeasca mai bine) si a decis : Metro Punct la Piatra Neamt, in loc de Mitsubishi. A schimbat probabil destinatia cladirii, pentru ca…hai sa fim seriosi – romanul baga la ghiozdan mai mult ca oricare alta natie de pe planeta asta..si nu numai, caci Metro mai are si altceva decat produse alimentare. Oricum la nivel national, super/hyper marketurile continua si in aceasta perioada sa se mentina cu un profit frumusel.
  Asa ca decat sa aiba omu un spatiu care sa ii manance banii, mai degraba dezvolta o afacere acolo. Si care era solutia optima? v-ati prins Metro Punct.
  Sper ca v-am lamurit cu acest „Metro la Piatra Neamt!” – daca nu aveti un magazin, 2, 3..nu sariti in sus de bucurie pentru ca nu aveti motive.

 • Program Metro Punct Piatra Neamt | Reclame TV si Publicitate

  […] locatia Metro Punct Piatra Neamt am scris. Mi-am exprimat atunci dezamagirea cu privire la acest minimarket, acum insa vreau sa va […]

Leave a Reply