Muscatel iti ia si apa

Din seria reclame proaste, analizam azi reclama la vinul Muscatel.

Doi pensionari privesc la televizor. Nimic nu pare sa-i intereseze, asa ca schimba posturile in cautare de senzational. El pe scaun, cu telecomanda in mana si balena ucigasa tolanita in pat, isi face unghiile.

Momentul de monotonie si relaxare totala este intrerupt de soneria de la intrare. Se uita unul la altul  intrebandu-se parca, cine ar putea sa-i deranjeze la ora asta. Cum femeile sunt  mai curioase decat barbatii, ma asteptam ca doamna din reclama sa se ridice din pat si sa mearga sa vada cine e la usa. In reclama nu se intampla asta, poate pentru ca doamna abia mancase si era o risipa de calorii, sau poate asa era scenariul. Asa ca ii spune sotului pe un ton calm si cu o voce de privighetoare: „Da` du-te draga si deschide!” E singura replica pe care o are doamna in aceasta reclama, dar e suficienta pentru a descrie armonia din aceasta familie.

Supus, sau poate curios, sotul merge si deschide. Era Cornel, vecinul de la etajul 2, un tanar din Romania reala, afectat de criza financiara. Acesta ii povesteste in 2 fraze cum i-au taiat astia lumina, cum urmeaza sa-i intre in cateva zile niste bani, si-i cere ajutorul in rezolvarea acestei probleme. Mai exact, il roaga sa vorbeasca cu cei care i-au taiat lumina si sa-l rebranseze mai repede. Si pentru ca favorul cerut sa se concretizeze 100%, vecinul Cornel ii da pensionarului o sticla de vin Muscatel.

Eu stiam ca mita la romani e un cartus de Kent sau o sticla de Jack, dar creativii acestei reclame vin sa ma contrazica. Pensionarul se intoarce in apartament, pune mana pe telefon si… vorbeste cu cineva. Nu prea am inteles daca lumina i-au taiat-o cei de la E.ON sau un vecin din bloc, cert este ca in loc sa-i rezolve omului problema, pensionarul comploteaza cu interlocutorul de la celalalt capat al firului sa-i taie si apa, asa vreo 2 zile.

Finalul reclamei ne da de inteles ca pentru o sticla de Muscatel, romanul lasa la o parte omenia si e in stare sa profite de necazul omului sau chiar sa i-l provoace.

1 comment to Muscatel iti ia si apa

Leave a Reply