Aqua Carpatica a fost primul brand romanesc (si singurul pana in acest moment) care a ridicat in discutie problema nitratilor, explicand in felul acesta cat de importanta este o apa pura pentru organismul nostru, tintind astfel segmentul consumatorilor carora le pasa de propria sanatate.
Imi aduc aminte toamna lui 2010 cand aparitia primului spot Aqua Carpatica cu sloganul “cea mai pura apa minerala carbogazoasa din lume” a starnit multe reactii si a creat o serie de controverse in randul anumitor producatori de apa minerala. Inca de atunci mi-a placut mesajul de campanie foarte bine definit si pozitionarea clara a brandului fata de celelalte marci, aducand in prim plan ideea de puritate.
In cazul in care nu ati vazut noua reclama Aqua Carpatica am sa pun spotul mai jos:
Atunci cand copilul tau bea apa dintr-o sticla, simti ca e in siguranta.
Strategia de comunicare s-a axat pe pozitionarea brandului Aqua ca fiind apa plata cu cel mai scazut continut de nitrati din Romania si prin aceasta reclama au incercat sa comunice publicului intr-un mod direct si fara menajamente la ce riscuri sunt supusi copiii atunci cand consuma apa cu un continut mare de nitrati.
Pentru cine nu stie, intoxicatia acuta cu nitriti provoaca la sugari cianoza infantila sau sindromul copilului albastru, care se manifesta prin incapacitatea de a respira intrucat oxigenul nu mai circula prin sange.
Aqua Carpatica sustine proiectul Legea Apei.ro
Din pacate Legea apei permite ca apa minerala (carbogazoasa sau plata) aflata la vanzare pe rafturile magazinelor sa aiba o concentratie de nitrati de 5 ori mai mare decat cea recomandata ca limita de siguranta de medicii pediatri. Pentru a schimba aceasta lege permisiva nu este nevoie decat de 100.000 de semnaturi. Daca aveti copii si va pasa de sanatatea lor votati si voi pentru introducerea continutului de nitrati pe etichetele tuturor apelor din Romania.
particip si eu la „campanie”, sustin apa curata pentru o viata sanatoasa!
In numele celor de la Aqua Carpatica iti multumesc pentru implicare.
Am vazut si eu reclama aseara si mi-a facut placere s-o revad si aici pe blog. Pana la urma Aqua Carpatica nu face altceva decat sa traga un semnal de alarma asupra pericolelor la care sunt expusi cei mici.
Pentru ca imi pasa ce beau copiii mei, ca o mama responsabila ce sunt am votat legea apei.
Gata, am votat si eu.
Am vazut reclama la Aqua pe tv, am citit articolul si bineinteles am votat :))
As vrea sa vad un astfel de demers si in cazul preparatelor din carne. Chiar sunt curioasa cata carne se gaseste intr-un salam, in pateuri sau intr-un carnat de casa.
@Andreea, nu cred ca ti-ai dori sa stii 🙂 Iti spun eu, n-ai mai manca salam in viata ta.
Am dat si eu un vot, si like pe facebook.
Eu am ramas cu gura cascata cand un prieten, relatand o discutie cu un proaspat director la o fabrica de mezeluri – mentiona o remarca a acestuia (referindu-se la probleme legate de vanzari): „am incercat de toate – am pus si carne”
Sunt de parere ca daca ar fi pus carne in preparate de la bun inceput, acum nu-si mai facea astfel de probleme 🙂
Eu am o intrebare, in prima reclama pe care am vazut-o la apa Aqua Carpatica se spunea ca este cea mai pura apa din lume, singura fara nitrati. In reclama pe care ati pus-o mai sus se spune ca este apa cu cel mai scazut continut de nitrati din Romania. Ce s-a intamplat intre timp de nu mai este atat de pura?
@anonim, te-as ruga pe viitor sa comentezi cu o adresa de mail reala.
Sloganul de care amintesti tu, cea mai pura apa minerala carbogazoasa din lume, singura fara nitrati se refera la apa minerala carbogazoasa. Apa plata de la Aqua Carpatica are 0,8% nitrati, cu toate acestea este apa cu cel mai scazut continut de nitrati din Romania.
Votat si eu ca in parlament, cu ambele maini, pentru toata familia. Vad ca s-au strans aproape 1000 de voturi ceea ce ma face sa cred ca acest demers va fi incununat de succes. Bravo Aqua :))
O initiativa foarte buna! sa speram ca si rezultatele vor fi foarte bune! Si daca intr-adevar apa asta chiar este atat de pura cum zice reclama, o consider cea mai buna reclama romaneasca 😛
Nu uita sa votezi 🙂
Si noi am votat pt. Aqua Carpatica! Baietelul meu bea aceasta apa. La fel si ceilalti 2 copii ai nostri. De altfel, Alex e si el in reclama …
O, in cazul acesta felicitari doamna Anca si mult succes micutului Alex. Multumesc pentru voturi 🙂
Buna seara! Multumim frumos! Sa fie cu succes si pentru dumneavoastra! Numai bine uram tuturor!
A fost votat demult.
Stie cineva ce piesa este in background? 🙂
Apa Aqua Carpatica nu este cea mai pura apa din Romania cu 0,8 mg/l nitrati. Apa Borsec,spre exemplu are 0,5 mg/dl. Deci a doua oara cand reclama la aceasta apa este mincinoasa. Prima data s-a facut reclama cu 0 nitrati si nu era vorba numai de cea carbogazoasa pentru ca in videoclipul respectiv aparea si sticla paralelipipedica de la apa plata. Omul de afaceri Valvis s-a comportat ca un grec veritabil!
Da-mi voie sa te contrazic, si le voi lua punctual:
AQUA Carpatica carbogazoasa este cea mai pura apa minerala din lume cu 0 nitrati, iar AQUA Carpatica plata este apa cu cel mai scazut continut de nitrati din Romania 0,8mg/l. Borsec are intr-adevar 0,5 mg/dl (decilitru) dar aici vorbim de cantitatea de nitrati/l (litru). In acest caz, ca sa pastram unitatile de masura, Borsec are 5mg/l. Sper ca ai inteles.
Cand a aparut prima reclama cu AQUA Carpatica am comentat-o pe blog, chiar am pus si video embed de pe youtube. Am revazut-o acum si nu am vazut sa apara sticla de apa plata in acel video. Te invit sa urmaresti spotul si te vei convinge.
Si eu te contrazic. Din greseala am pus la Borsec 0,5mg/dl (decilitru), corect este 0,5mg/l (litru)iar la Aqua Carpatica este 0,8 mg/l nitrati, deci mai mult. Nici apa minerala carbogazoasa Aqua Carpatica nu poate avea 0 % nitrati. S-au calculat procentual nitrati din procentele de minerale din apa si normal ca dupa virgula a iesit zecimala cu 0. Ca urmare raman la parerea mea ca reclama este cel putin abuziva daca nu mincinoasa. Mentionez ca nu am niciun interes in a promova o anumita marca de apa si nici nu lucrez in domeniu.
@Heinrich poti aduce o proba care sa sustina afirmatia ta?
M-am uitat de curiozitate pe eticheta unei sticle de Borsec si nu este trecuta nicaieri cantitatea de nitrati. De unde ai aceasta informatie daca nu lucrezi in domeniu?
Corect (intr-adevar) este ca fiecare producator sa-si scrie pe eticheta continutul de nitrati ai apei si (neaparat) nr., data si emitetul buletinului de incercari. De asemenea laboratorul respectiv trebuie sa fie acreditat in conformitate cu SR EN ISO 17025 pentru incercarea respectiva. Eu nu lucrez in domeniu si nu pot aduce un astfel de buletin pentru Borsec. Tu poti aduce o asfel de dovada pentru Aqua Carpatica (inclusiv pentru cea carbogazoasa cu acel 0 mg /l nitrati)?
Nu trebuie sa prezint nici o dovada, pur si simplu mergi in magazin si cumperi o sticla de AQUA Carpatica, te uiti pe eticheta iar daca ti se pare ca ceva nu e in regula, o duci la laborator.
Intrebarea mea a ramas totusi fara raspuns: de unde detii informatia potrivit careia Borsec ar avea 0,5mg/l NO3 pentru ca pe eticheta nu este precizat nicaieri continutul de nitrati?
Corect este sa o duca la analiza producatorul, nu clientul, mai ales ca el isi face reclama. Oricum astfel de analize sunt costisitoare si nu este treaba consumatorului ci a producatorului, mai ales daca vreti sa promovati o lege in care sa fie stipulata obligatia de a trece pe eticheta diferite valori ale compusilor apei. Chestiunea cu „te uiti pe eticheta iar daca ti se pare ca ceva nu e in regula, o duci la laborator” e chiar hilara. Raspunsul la intrebarea ta este simplu: de pe net. Raspunsul tau la intrebarea mea in legatura cu Aqua Carpatica care este? Ceea ce scrie producatorul pe sticla?
Ai impresia ca AQUA Carpatica nu a dus la laborator apa inainte de etichetare? Ai impresia ca valorile trecute pe eticheta le-a pus cineva din burta?
Poti sa-mi dai si mie linkul unde ai gasit valorile pentru Borsec, chiar sunt curios.
Ce incredere poti avea in reclame mincinoase? Ti-am spus: atata timp cat nu indica la ce laborator au facut determinarile si daca laboratorul respectiv este competent (acreditat), da-mi voie sa am rezerve. Iti dau un exemplu: apa minerala EVIAN a fost testata (si este testata periodic) de laboratorul Fresenius din Germania. Deci se poate…. In rest te las sa cauti singur pe net si sa auzim numai de bine.
@Heinrich
Pentru AQUA Carpatica au fost realizate, timp de 5 ani inainte de lansare, aprox. 485 de buletine de analiza, la laboratoare acreditate precum Larex, Prospectiuni, Fresenius si altele de prestigiu. De atunci si pana acum am efectuat in continuare analize periodice pt AQUA si continuam sa le efectuam constant. Esti invitatul nostru la sediul nostru din Ion Slatineanu 20, sect. 1- Bucuresti, spre a ne cunoaste si spre a te convinge de existenta lor.
Pentru a clarifica in continuare confuzia continutului de nitrati, AQUA are 2 izvoare: cel de apa carbogazoasa are ZERO nitrati (adica 0 mg/l), in timp ce cel de plata are 0,8 mg/l nitrati. In tot ceea ce comunicam specificam aceasta diferenta, insa adesea consumatorul grabit face aceasta confuzie.
Pentru referinte privind alte ape minerale de pe piata, care nu tin la transparenta pe eticheta – din cate stim singura sursa care precizeaza continutul acestora de nitrati este EVZ, cu buletine de la Larex (link aici http://bit.ly/dJBnhm). Poti compara cu informatiile pe care le ai deja si vei vedea ca acestea din urma sunt departe de a fi corecte.
Hai ca m-ati facut curioasa. Buletinul de analiza de Aqua carbogazoasa are nr 750 si este eliberat de SC Prospectiunui SA. Care este acreditat RENAR: http://www.renar.ro/files/OEC/download/LI%20075%20C%20PROSPECTIUNI.pdf
Aia plata are buletinul nr 137 al aceluiasi laborator.
Chestia cu 0% nitrati era intr-adevar aiurea, dar cred a a fost doar pe primul lot de etichete. La cele la care m-am tot holbat eu in ultima vreme – scrie 0 mg/l
as dori sa stiu daca mai este necesar sa fierb apa plata aqua carpatica pentru prepararea laptelui praf pt bebelus
AQUA Carpatica plata este o apa pura din punct de vedere microbiologic, cu un continut extrem de mic de sodiu,calciu si magneziu. Pentru prepararea hranei bebelusilor AQUA Carpatica plata doar se incalzeste, nu se fierbe.
E bine de stiut si acest aspect referitor la incalzirea sau fierberea apei plate, Constantin, multumim.
Afirmatia ,,Acqua Carpatica plata este apa cu cel mai scazut continut de nitrati din Romania 0,8mg/l” este FALSA deoarece exista ape in Romania care au un continut mai scazut de nitrati, spre exemplu apa IZVORUL VAMESUL care are un continut de 0.32mg/L. Aa ca inainte sa faca o reclama falsa ar fi fost bine sa se verifice care este continutul de nitrati la TOATE apele din Romania nu doar la cateva marci renumite.