O experienta frumoasa si una trista

Canon

In 2004 mi-am cumparat o camera foto Canon PowerShot A70. Pe vremea aceea tehnologia era la inceput, iar 3,2 megapixeli era o rezolutie de top. Cu tot cu accesorii am platit atunci in jur de 18 milioane, astea erau preturile. Timp de 5 ani am facut cu ea peste 10.000 de poze si chiar daca intre timp aparusera alte modele mult mai performante, am ramas fidel acestui aparat.

Prin 2009 au inceput sa apara pe ecran niste linii orizontale, dar acest lucru se intampla doar cand filmam, la poze nu era nici o problema. Initial am vrut sa-l duc intr-un service in Piatra Neamt, dar nu m-a lasa inima sa-l las pe mainile unor habarnisti, asa ca am trimis un mail la Canon Romania in care le-am explicat simptomele. Mi-au spus sa-l trimit la ei sa vada despre ce este vorba, urmand ca dupa diagnoza sa-mi spuna cat costa reparatia.

Diagnosticul: defect de fabricatie la nu stiu ce senzor. Inlocuit gratuit, desi aparatul era iesit din garantie de vreo 3 ani si trimis acasa in perfecta stare de functionare fara sa platesc nici macar transportul. Si in ziua de azi merge perfect.

Sony Vaio

In ianuarie 2008 mi-am luat un notebook Sony Vaio VGN-FZ21M. La vremea aceea era tot ce-ti puteai dori de la un laptop, dar in ziua achizitionarii am fost mai sarac cu 45 de milioane.

Prima problema a aparut la un an de la achizitionare cand am observat ca a inceput sa se incalzeasca neobisnuit de tare. Am sunat la Sony si desi era in garantie mi-au spus sa-l trimit la ei sa-mi schimbe cooler-ul dar ma costa 180 de euro transportul. Am rezolvat problema prin conectarea laptopului la un cooler extern. Daca trecem si peste faptul ca bateria nu a tinut niciodata 2 ore, iar in ultimul timp maxim 10 minute, experienta mea cu Sony a fost una placuta. Asta pana saptamana trecuta cand, din senin pe ecran au aparut niste dungi orizontale de culoare albastra. Apoi s-a inchis singur si nu am mai reusit sa-l pornesc.

Sony Romania au suport online, dar nu pentru Vaio, ca nu le trebuie.

Am cautat pe net o explicatie, o solutie si nu mica mi-a fost mirarea cand am aflat ca nu eram singurul in aceasta situatie, ba mai mult decat atat Sony recunostea pe site-ul oficial ca era o problema de fabricatie datorata cipului grafic de la nVidia care se dezlipea singur de pe placa de baza.

Sotia le-a trimis un mail celor de la Sony Romania. Raspunsul lor:

Am vrut totusi sa-l repar asa ca i-am intrebat cat ar costa toata operatiunea. Inlocuirea placii de baza plus manopera si transport 2.000 de lei. Desi este vina lor, eu trebuie sa scot din buzunar 2.000 de lei pentru o eroare de fabricatie.

Si uite asa Sony a mai pierdut un client.

Recitind articolul imi dau seama cat de mult isi respecta Canon clientii si cat de indiferenti sunt cei de la Sony.

8 comments to O experienta frumoasa si una trista

  • cipoc

    haide mai costi, cum 2000 ron??? ii pune foita de aur?

    Daca ai drum prin Iasi sa-mi zici ca s-ar putea rezolva mult mai rapid si mai ieftin; daca vrei iti explic mai multe pe facebook

  • Cipri

    Nu-mi vine sa cred ca cei de la Sony s-au putut purta intr-un asemenea hal. Raspunsul lor merita sa faca inconjurul netului, ca sa vada lumea de ce servicii de garantie va avea parte daca cumpara de la o firma care vrea sa fie de top. Sa stii ca si pe mine m-ai convins sa nu cumpar de la ei, chiar pe cand aveam de gand sa o fac… rusine lor inca o data!

  • Aproximativ aceeasi poveste si la mine, cu aceeasi camera foto, careia ii sunt fidela si acuma! Nu as renunta la ea pentru alta pentru ca sunt multumita si atasata de asta.

  • Este vorba de senzorul de lumina, asa am patit si eu la aparatul meu foto.

  • nu prea, eu am un casio ex-z1080 aparatul are cativa ani vechime dar l-am folosit foarte putin… si nu stiu ce sa-i fac acum.Ceva idei?

    • Constantin

      Singurul sfat ar fi sa iei legatura cu cei care se ocupa de service-ul Casio in Romania.

  • Am luat,ma costa numai 50 de lei diagnosticarea la bucuresti, eu sunt din iasi.Plus ca stai sa vada daca au piesa…

Leave a Reply