O leapsa buna starneste reactii


O leapsa buna starneste reactii diverse si de multe ori discutii contradictorii interminabile.

Cum se face o leapsa

Pe la sfarsitul lunii Decembrie, din criza de subiecte, material si inspiratie, am hotarat sa fac si eu o leapsa. Am cautat pe google sa vad cum se face, ce trebuie sa scrii si cum s-o dai mai departe. Cu ocazia asta am vazut si ce lepse au traversat blogosfera de la un cap la altul in ultimul timp si ce reactii au starnit.

Am vrut sa fac ceva diferit fata de cele care au circulat pana acum, asa ca am scris si lansat leapsa Vand spatiu de reclama, dar nu oricui. De obicei o leapsa dupa ce o scrii se da mai departe la 2-3 bloggeri. Asa ca inainte s-o public am trimis cateva mail-uri spre cei vizati.

Unii mi-au raspuns ca nu au timp, normal veneau sarbatorile de Craciun, altii mi-au spus ca ei nu fac lepse pe blog din principiu. Pe ei i-am inteles si le respect decizia. Nu-i inteleg in schimb pe cei carora le-am trimis mail si desi a trecut mai bine de o luna de zile, nu mi-au raspuns inca la propunere. Nu ma deranjeaza un refuz, am mai primit, dar sa nu raspunzi deloc … Nu dau nume pentru ca nu asta e scopul articolului, pot insa sa va spun ca fac parte din A-list si sunt experti social media, bloggeri influenti care trateaza pe blogurile personale subiecte cum ar fi de exemplu comunicarea. Da, ei ne invata despre comunicare dar nu se obosesc sa raspunda la un mail.

Ori suntem bloggeri ori nu mai suntem?

Desi doar doua persoane au preluat-o si au scris articole bune starnind reactii, constat ca leapsa mea se bucura de un real succes si interes in blogosfera romaneasca, lucru care nu poate decat sa ma bucure. Ma intristeaza insa faptul ca multi din cei care au preluat-o au uitat, mai mult sau mai putin intentionat sa precizeze de la cine a plecat leapsa. Ii scuz si ii iert pe toti, iar celor care n-au uitat sa dea un link catre sursa le multumesc. Intrebarea insa ramane:

Ori suntem bloggeri ori nu mai suntem?

5 comments to O leapsa buna starneste reactii

 • alex

  Astia mai mari nu au timp de jocuri d’astea de copii mici, ei se joaca numai pe bani 🙂

 • Reclame Tv

  Nu are rost sa generalizam, nu toti „astia mari” sunt la fel.
  Leapsa pe care am lansat-o nu e un joc de copii mici, daca asta ai vrut sa spui.

 • Treaba e simpla: inainte sa trimiti un email unui blogger in care sa ii zici ca vrei ceva de la el trebuie sa interactionezi cu el: comentarii pe blog, comentarii pe FB, RT-uri pe Twitter…chestii din astea, astfel incat bloggerul respectiv sa te cunoasca putin.

 • Reclame Tv

  Ai si tu dreptatea ta Marius, problema era ca de la unii nu am primit raspuns la mail nici pana acum. Era vorba de principiu si de faptul ca ei vorbesc despre „comunicare” dar nu stiu sa comunice.

 • Eu am făcut prima mea leapşă pe blog săptămâna asta. M-am ghidat cu ajutorul unui articol făcut de Bobby Voicu .

Leave a Reply