Praktiker face succesuri

Aseara cand m-am intors din oras am gasit agatat de clanta usii de la intrare in apartament un catalog de la Praktiker. Nu am avut timp sa-l rasfoiesc decat dimineata la cafea. Mi-a placut o comoda cu 3 usi, de altfel cochetam de mult timp cu ideea de a achizitiona asa ceva, mai ales ca dulapul lui Cosmin a devenit neancapator. Pretul era OK, culoarea se apropia foarte mult de cea a mobilei din apartament iar ca dimensiuni era exact ce ne trebuia.

Am ajuns la Praktiker, am vazut-o expusa, pretul corespundea cu cel din catalog, am tras de usi sa verific balamalele, in regula. Ma uit in jur, nu era nici un angajat Praktiker. Ma mai invart putin, nimeni. Am plecat la biroul de informatii si am cerut sa-mi trimita un reprezentant de la mobila. A venit un tanar, nu prea vorbaret, chiar mi s-a parut usor deranjat. In fine, ii explic motivul pentru care l-am chemat si il intreb cum procedez mai departe: pun comoda in carucior sau imi aduce una noua, nemontata, in cutie.

Nu mi-a venit sa cred cand am auzit raspunsul lui, asa ca l-am rugat sa mai repete o data:

- Din pacate nu am primit decat 2 comode, una am asamblat-o noi ieri si este doar de prezentare iar cealalta s-a vandut acum o ora.

Am intrebat daca pot s-o cumpar pe cea expusa, desigur raspunsul a fost NU. Am intrebat daca vor mai primi, cand si daca pot sa las un numar de telefon sa ma contacteze. Nu mi-a mai raspuns, m-a lasat vorbind si a plecat, desi nu mai era nimeni in magazin.

In loc de concluzii:

Angajatul cu care am vorbit mi-a lasat impresia ca face parte din generatia celor care nu au luat bacul. Nu a schitat nici un zambet, nu m-a salutat, nu s-a prezentat, chiar parea usor deranjat de intrebarile mele. De cursuri de vanzari sau de comunicare cu cientii nu cred ca a auzit.

Imi vine greu sa cred ca Praktiker a tiparit cateva zeci de mii de cataloage, apoi a platit niste oameni sa mearga prin Piatra Neamt din usa in usa sa le distribuie. Si tot efortul asta pentru ce, pentru 2 comode din care una estre cu titlu de prezentare?

10 comments to Praktiker face succesuri

 • Pb ca e ceva specific pt Praktiker. de acelasi soi de angajati am dat si noi, si nu de putine ori. O data cand sa cumpar birou ( si nu am mai cumparat), o data cand sa cumpar lustra ( si logic nu am mai cumparat)si inca o data cu niste ghiveche de flori ( dar pe alea le-am luat pana la urma, ca nu gasisem sa-mi placa altele in tot orasul). si daca stau bine sa ma gandesc, in alte scopuri nu am mai fost in acel magazin. Deci de fiecare data am dat de prostime.

 • Ardeleanca

  Eu nu am nimic cu magazinul in sine dar cum spunea si Peter mai sus prea i-a adunat pe cei mai incompetenti. Am fost si eu de cateva ori la Oradea cand am schimbat sanitarele si in Cluj pentru niste usi de interior si la fel se comporta cu clientii. Nu stiu daca e vina managementului prost, a celor care recruteaza sau angajatii nu sunt motivati corespunzator.

 • Asa se intampla cand condica de sugestii si reclamatii a fost inlocuita cu campanii de publicitate.
  P.s. Daca ai un vecin plecat din tara, te sfatuiesc sa-i iei catalogul din usa. Este un indicator ca acel aprt este nelocuit.

 • Nu fac cumparaturi in Praktiker pentru ca nu au magazin in zonea mea, insa ce ai patit tu este anormal, mai ales din partea unui magazin renumit ca acesta.

 • Se pare ca si la case mai mari se intampla deastea…

 • Cam asa ceva mi s-a intamplat si mie. Ii scris articolul pe jumatate si trebuie sa-mi fac timp sa-l termin.
  DEZASTRU !

 • aici cred ca este vina magazinelor, defapt conducerii.
  eu am lucrat la metro o perioada foarte lunga de timp, dar nici vorba de un amarat de training care sa iti arata cum sa vorbesti cu clientii, cum sa ii abordezi, sunt total dezineresati cand vine vorba de chestii de genul.

 • [...] Praktiker face succesuri [...]

Leave a Reply