QFORT-Proiectate sa reziste

Deschid seria de reclame proaste cu spotul la ferestrele QFORT „Proiectate  sa reziste, sa reziste, sa reziste”. Atata au putut, atata au facut. Adica, au luat un flacau din sat, l-au imbracat in costum national si l-au urcat pe un cal alb. Acest Fat Frumos nebarbierit se plimba calare pe ulita neasfaltata  inca a unui sat. Oamenii il saluta, o batrana in costum national matura in fata portii si un grup de ceterasi fac playback. Ce am observat pana aici e faptul ca toate personajele din reclama poarta costume nationale. O fi un lucru normal in zona lor, ori s-au imbracat in haine de sarbatoare pentru ca la ei in sat se toarna o reclama tv? In ultima scena apare o domnisoara, mandria satului probabil, tot in costum national, care deschide fereastra casei. Fereastra termopan de la QFORT.

O reclama enervanta are aproape acelasi efect cu una buna asupra cumparatorului. Pornind de la aceasta teorie, unii creatori de publicitate din Romania realizeaza reclame urmand principiul „important e sa le ramana in minte, nu sa le placa.”

Adica, de ce sa stea creativul sa-si toceasca neuronii, realizand un spot inedit (care sa scoata o marca noua din anonimat), cand foarte usor ar putea integra intr-o scena banala, un slogan bun dar repetat obsesiv si  deranjant.

Scopul reclamei a fost atins, adica a atras atentia, dar efectul secundar asupra potentialului client este crearea sentimentului de repulsie fata de aceasta reclama obositoare.

Nu contest calitatea ferestrelor de la QFORT. Probabil chiar produc lucruri de calitate facute sa reziste in timp, reclama insa e proasta.

1 comment to QFORT-Proiectate sa reziste

Leave a Reply