Reclama interzisa la Cava D`ORO

Reclama Cava D`ORO (La Birt) a fost interzisa in Romania pentru ca unii au considerat ca aduce atingere imaginii si demnitatii politistului roman. Desi nu mai ruleaza pe tv din 2008, multa lume n-a uitat-o.

Reclama incepe foarte comic. Un carutas care face o parcare cu spatele nu vezi in fiecare zi. Intra grabit in birtul satului si intreaba ingrijorat un comesean daca a inceput. A avut noroc, a ajuns la timp, inca nu incepuse. Cand am vazut prima data reclama am crezut ca urma sa inceapa la tv stirile… sau poate un meci de fotbal. Dar nu, creativii ne-au pregatit ceva inedit. Oamenii s-au adunat la bar pentru a invata limba franceza on-line si nu cuvinte uzuale ci conjugari de verbe. In imagine apare seful de post care schimba programul pe un canal de manele, spre bucuria barmanului. Gestul lui este dezaprobat din priviri de catre cei care voiau sa invete franceza si politistul schimba inapoi postul. Reclama se incheie cu replicile celor doi:

“N-ai cu cine ba, n-ai cu cine.

Ce vrei ba, niste tarani.”.

Conform dex-ului, taran inseamna om de la tara, dar si badaran sau prost. Cava D`ORO, avand drept target persoanele din mediul rural, incearca prin aceasta serie de reclame sa faca distinctia intre cele doua definitii. Astfel, consumatorii acestei marci, chiar daca locuiesc la tara, sunt niste oameni cu stil, care vor de exemplu sa invete limba franceza.

4 comments to Reclama interzisa la Cava D`ORO

Leave a Reply