Urmand exemplul celor de la Dedeman care au bagat anul acesta o tona de bani in publicitate (ceea ce nu ar fi fost rau deloc, daca erau cheltuiti cu cap), in septembrie Praktiker a lansat o noua serie de reclame tv intitulata O familie practica. Sunt sase reclame, una mai proasta ca alta, nu au nici o legatura cu realitatea in care traim si sunt interpretate prost. Campania are la baza acelasi principiu aplicat cu insucces de cei de la Dedeman : Reclame proaste, dar sa fie multe.
O familie practica
Un sot trecut de prima tinerete care-si descopera pe rand talentele de zidar, electrician, instalator, decorator. Daca in reclama Muscatel facea glume proaste pentru o sticla de vin, in reclamele Praktiker interpreteaza rolul de barbat de casa, priceput in toate, supus si mereu sub papucul nevestei. Ii vin mereu idei nastrusnice si le pune imediat in aplicare. Astfel, in baie isi improvizeaza o sauna, isi instaleaza un dus cu radio sa poata asculta meciul, pune gresie in sufragerie…, lucruri pe care orice om normal la cap, in viata reala, nu le-ar face.
Un adolescent frustrat ca e tinut din scurt si nu e lasat sa iasa noaptea cu prietenii. Un ajutor de nadejde pentru tatal sau pe care-l ajuta sa faca schimbarile din casa.
O sotie vesnic nemultumita de schimbarile pe care le-a facut sotul. Aici m-au pierdut. Pana la urma femeia asta face reclama sau antireclama la Praktiker? Pai daca ei nu-i place, care e platita sa le faca reclama, cum ma convinge pe mine sa le cumpar produsele?
Spuneam mai sus ca reclamele Praktiker sunt interpretate prost. Protagonistii, chiar si cand vorbesc intre ei, se uita la camera. De aici deduc ca cei de la Praktiker au abordat un stil unic, doar de ei inteles, ori ca actorii din reclame nu si-au invatat replicile si le citesc de pe cartoane.
Au inlocuit sloganul Praktiker, pentru oameni practici cu Praktiker doar maine. Un slogan prost deoarece reclama se difuzeaza zilnic si creaza confuzie. Daca un om simplu, fara prea multa carte vrea sa-si cumpere ceva de la Praktiker, nu se duce azi ca-i scump, se duce maine, sa ia cu reducere, ca asa a vazut el in reclama. Dar maine, cand sa iasa la cumparaturi vede din nou reclama si constata ca nici azi nu e reducere. Ca asa spune in reclama, Doar Maine. Sau daca nu are bani sau timp sa mearga maine, nu se mai duce deloc pentru ca reducerea a fost doar ieri.