Reclame tv cu bauturi de la munte si alimente sanatoase

Publicitatea din Romania a luat-o intr-o directie ECO. Privind reclamele, inteleg ca toate bauturile sunt de la munte, iar alimentele sunt produse dupa retete traditionale.

Îmi place să văd publicitate, îmi place să o admir, să o critic, să o desfiinţez. Dar sunt câteva lucruri pe care nici măcar eu, în toată dragostea mea pentru advertising, nu pot să le inghit. Un exemplu edificator pentru tipul de publicitate care mi se pare respingătoare ar fi faptul ca agentiile de publicitate de la noi folosesc expresii cum ar fi “de la munte” si “traditie”, pentru tot ce promoveaza.

Bauturi de la munte

Astfel spus, apa minerala e de la munte (ce surpriza, unii credeau ca e din mare), laptele e de la munte, iar berea … ati ghicit, e tot de la munte. Da, toate sunt de la munte, din zone ECO unde poluarea n-a ajuns inca. Chiar daca aerul e mai tare, apa e mai curata si iarba mai verde, produsele nu sunt chiar ECO si nici nu respecta reteta sau traditia.

Toate firmele producatoare de … orice, care au reclame tv, tin la traditii. Toti produc dupa o reteta autentica, de sute de ani, doar de ei stiuta. Un singur lucru vreau sa va intreb: ati observat ca in toate reclamele tv, lactatele se fac ca odinioara? Problema este ca, odinioara, lactatele nu se faceau ca acum. Odinioara de exemplu, nu se faceau iaurturi cu fructe. Si tot in retetele alea de sute de ani, laptele praf nu era prezent in compozitie.

La sectiunea pateuri stam minunat. Toate pateurile se fac dupa retete de sute de ani care respecta traditia. Fie ca vorbim despre pateuri din ficat de porc, pui, rata, gasca … singura problema e ca ficatul este prezent doar pe eticheta, in cutie nu prea e. In unele cazuri mai fericite avem 24% ficat, restul fiind alte spurcaciuni si chimicale. Asta o fi reteta de pe vremuri? Asa faceau stramosii nostri pateurile, cu monoglutamat de sodiu, polifosfati si nitriti?

Eu inteleg faptul ca toti producatorii se bat in reclame pentru o mai buna pozitionare si pentru a castiga un segment mai mare din piata. Nu inteleg insa de ce ne mint. Cineva spunea ca avem reclame tv mincinoase pentru ca, noi publicul telespectator, suntem prea naivi. Credem tot ce vedem la televizor si daca a spus in reclama ca e 100% natural, ce rost mai are sa citim eticheta, mergem pe incredere.

In incheiere, pentru cei care vor lactate si branzeturi proaspete si fara E-uri, va recomand sa va cumparati o vaca. Poate fi un animal de companie pentru copilul vostru:

4 comments to Reclame tv cu bauturi de la munte si alimente sanatoase

Leave a Reply