Testul puritatii in Piatra Neamt

Locuiesc in Piatra Neamt, un orasel din Moldova inconjurat de munti, paduri si lacuri. Industrie nu mai avem, nici fabrici, nici uzine, dar asta-i alta discutie. Avem in schimb multa liniste, ape curate si un aer respirabil.

Atunci cand traiesti in paradisul descris mai sus, cand auzi la televizor cuvinte gen poluare sau nitrati, efectiv schimbi canalul. Pentru ca pe noi astia de la munte nu ne afecteaza. Noi avem cea mai pura apa, la noi pe deal nu se face agricultura, deci nu avem nitrati in sol, noi stam la bloc si bem apa de la robinet, nu din fantana, la noi e raiul pe pamant.

Cand am primit testele de puritate de la AQUA Carpatica, primul instinct a fost sa testez apa potabila de la robinet. Si am facut-o, de mai multe ori si in 3 zile diferite, rezultatul fiind de fiecare data acelasi: 20 mg/l. Daca vreti parerea mea sincera, e mult. Pentru un oras de munte cum este Piatra Neamt este exagerat de mult.

robinet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In urma cu 4-5 ani parintii mei si-au instalat sub ghiuveta o instalatie de filtrare a apei prin osmoza inversa, o adevarata uzina, … cu 5 trepte de filtrare, in fine. Bineinteles ca am testat si apa filtrata, rezultatul: intre 5 si 10 mg/l


20140601_20515920140601_205104filtru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Si daca tot a fost un week-end de teste, am facut testul puritatii si la o sticla de AQUA Carpatica plata, sursa izvorul Bajenaru. Rezultatul: intre 0 si 5 mg/l

aqua carpatica

In UE valoarea pragului pentru nitrati in apa potabila este de 50 mg/l.

Faptul ca in urma testarii apei de la robinet a rezultat o concentratie de 20 mg/l, unii vor spune ca este in limitele normale, deci nu sunt motive de ingrijorare. Cu toate acestea, multi medici considera aceasta valoare prea ridicata, mai ales pentru sugari si copiii mici si recomanda o limita maxima de 10 mg/l

Iar eu, la fel ca multi dintre voi cei care cititi acest articol … sunt tata si am un copil mic. Cum as putea sa-i prepar un ceai cu apa de la robinet, acum cand in urma testelor am aflat ca apa potabila nu este chiar atat de sigura pe cum o credeam eu?

Testele de nitrați le puteți găsi în lanțurile mari de magazine ( Carrefour, Cora, Auchan, Kaufland, Mega Image), la promoteri.

2 comments to Testul puritatii in Piatra Neamt

Leave a Reply