Vreau sa vad dansul pinguinului in zapada

De cateva zile urmaresc si eu din fata televizorului, ca tot romanul, ce se intampla pe strazile din Bucuresti si din marile orase. Am sa trec rapid peste demisia lui Arafat si protestele de pe Facebook care mai apoi s-au mutat in strada pentru ca deja acest subiect nu mai intereseaza pe nimeni. Omul a fost repus ieri in functia din care demisionase, end of story. Nici despre huliganii care au devastat magazine si au creat haos printre cei care manifestau pasnic nu vreau sa vorbesc. Au scris altii.

Anul trecut prin luna mai daca nu m-a lasat memoria, sindicalistii au organizat mitinguri de protest in Capitala. Profesorii erau nemultumiti ca li s-au taiat salariile si amenintau cu inghetarea anului scolar, politistii isi aruncau caschetele la Palatul Cotroceni, doctorii voiau salarii decente, iar CRBL nu voia decat sa filmeze un nou videoclip:

Am scris paragraful acesta pentru cei care au uitat.

Am si eu o intrebare: profesorii aia care anul trecut erau nemultumiti ca li s-au taiat salariile o duc mai bine acum? Dar politistii? Dar medicii? Intreb pentru ca nu-i vad in strada, de unde deduc ca traiesc bine. Ori poate au uitat pasii de la dansul pinguinului … Nu stiu, intreb. Dar artistii protestatari unde sunt? Dupa blocurile gri?

P.S. Pentru cei care se intreaba ce culoare politica am le transmit ca ii urasc in aceeasi masura pe Basescu, Antonesc si Ponta. Toti s-au perindat la guvernare in ultimii 20 de ani si nu si-au vazut doar propriul interes.

Later update: Se pare ca in seara asta vom avea sindicalisti in strada.

6 comments to Vreau sa vad dansul pinguinului in zapada

Leave a Reply